Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

België

België is in opkomst als fietsland. De laatste jaren is in Wallonië een aantal voormalige spoorlijnen en rivierdijken omgebouwd tot fietspad, RAVel genaamd. Het is daarop heerlijk fietsen. In meer heuvelachtige gebieden zijn de RAVels ideaal, omdat de voormalige spoorlijnen een geleidelijk stijgingspercentage kennen. Een voorbeeld is RAVel 1, 330 km, van Houplines (FR) naar Lanaye bij Maastricht. Daarnaast is België natuurlijk een doorgangsland naar onder andere Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat er in de Belgische ardennen, als er geen RAVels zijn, soms al flink geklommen gaat worden wat, als de tocht verder Frankrijk in gaat, een mooie oefening is voor de echte bergen die mogelijk verderop in de fietstocht nog bedwongen gaan worden. 

Prijsindicatie accommodaties per persoon per nacht, op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt:

Eenvoudig: 30 tot 45 euro;
Middenklasse: 45 tot 60 euro;
Luxe: 60 tot 90 euro.

Naast België heb ik ruime fietservaring in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië en Oostenrijk. Voor meer informatie over die landen kun je ook een kijkje nemen op de fietsvakantie informatiepagina. Wat heel bijzonder is is om vanuit huis weg te fietsen en ergens in 1 van de genoemde landen uit te komen. Het geeft bijvoorbeeld een enorme kick om een paar weken na je vertrek Berlijn binnen te fietsen, of Parijs, Kopenhagen, Londen, Praag, Bazel!  Je kunt natuurlijk ook al een stukje de goede kant op reizen of een fiets(rond-)tocht maken in 1 van de genoemde landen. Klik op je land van voorkeur voor een korte impressie van de condities en de mogelijkheden.  

Heerlijk om langs de Noordzee te fietsen. De kustroute van Nederland loopt in België door! Je fietst door de duinen en bossen of langs het strand. Als je na De Panne nog 30 km doorfietst dan ben je bij Duinkerken waar je de boot naar Dover kunt nemen en een bezoekje kunt brengen aan Engeland. Die oversteek kun je verderop ook maken, in Calais, Dieppe, Le Havre, kortom, er zijn prachtige mogelijkheden om langdurig langs de zee, of verder richting Frankrijk, langs het Kanaal te fietsen. Indicatie afstand Breskens - Duinkerken 120 km 

Zeezicht