Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Duitsland

Hier zijn enorm veel routes die doorgaans goed bewegwijzerd zijn. Er zijn lange afstand fietsroutes, zoals de R1 naar Berlijn, mooie routes langs de grote rivieren (Ruhr, Weser, Diemel, Rijn), of langs de grens, zoals de Oder NeiBe route,  maar ook mooie rondjes, zoals de Spreeroute (prachtig natuurgebied), een rondje Bodensee, of Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer (natuur en veel kunst in Worpswede, bij Bremen). Deze rondjes zijn erg populair en daardoor in de zomermaanden druk. Daarom kan het juist ook prettig zijn om te kiezen voor het voor- of najaar. In Duitsland zijn veel, soms onverharde fietspaden of autoluwe wegen. 

Prijsindicatie accommodaties per persoon per nacht, op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt:

Eenvoudig: 35 tot 50 euro;
Middenklasse: 50 tot 70 euro;
Luxe: 70 tot 95 euro.

Naast Duitsland heb ik ruime fietservaring in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië en Oostenrijk. Voor meer informatie over die landen kun je ook een kijkje nemen op de fietsvakantie informatiepagina. Wat heel bijzonder is is om vanuit huis weg te fietsen en ergens in 1 van de genoemde landen uit te komen. Het geeft bijvoorbeeld een enorme kick om een paar weken na je vertrek Berlijn binnen te fietsen, of Parijs, Kopenhagen, Londen, Praag, Bazel! Je kunt natuurlijk ook een stukje met ander vervoer afleggen of een fiets(rond-)tocht te maken in 1 van de genoemde landen. Klik op je land van voorkeur voor een korte impressie van de condities en de mogelijkheden.

Het is zo leuk om vanuit huis weg te fietsen, bijvoorbeeld langs de Rijn naar Keulen. Een prachtige route met veelal fietspaden en regelmatig de keuze om de linker- of rechteroever te kiezen. Je komt langs mooie plaatsjes, zoals het historische Xanten. Indicatie afstand: Rotterdam - Keulen: 300 km.

Uitgelicht