Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Frankrijk

Bij veel fietsers in trek. Wat is er leuker dan vanuit huis te vertrekken en ergens in Frankrijk te eindigen? Er zijn mooie lange-afstandsfietsroutes, zoals de St. Jaccobs fietsroute van Haarlem naar Tours, desgewenst via Parijs, of naar zuid-Frankrijk. Hierbij kun je kiezen uit zwaardere of lichtere varianten. Fietsen naar Bazel dat op de grens van Frankrijk en Zwiterland ligt is ook erg mooi omdat je de Elzas doorkruist. Afhankelijk van het gebied of de route mag je in Frankrijk rekening houden met meer of minder klimmeters. Als je serieuze heuvels, bergen of een col gaat doorkruisen dan word je door middel van haarspeldbochten naar boven geleid. Het is een prachtige ervaring om langzaam het landschap te zien veranderen, te voelen dat de temperatuur lager wordt en, eenmaal boven, te worden beloond met een prachtig uitzicht. In Frankrijk zijn de laatste jaren veel fietspaden aangelegd, maar het fietspadennet is in vergelijking met Nederland minder goed ontwikkeld. Vaak fiets je op autoluwe wegen. De bewegwijzering in Frankrijk is vaak goed. 

Tip: van huis uit fietsen naar Frankrijk is superleuk, zoals via de Maasroute van Paul Benjaminse. Een rondje Maastricht, Langres, Metz en via de Véloroute du soleil terug is ongeveer 1210 kilometer. Dit is uit te breiden met vertrek vanuit huis. Inkorten kan ook, door bij Bannoncourt via Pont-a-Mousson naar Metz te fietsen en terug naar Maastricht. Een andere optie is om vanuit Langres de trein terug te nemen naar huis. 

Prijsindicatie accommodaties per persoon per nacht,op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt:

Eenvoudig: 30 tot 45 euro; middenklasse: 45 tot 60 euro; luxe: 60 tot 90 euro.

Naast Frankrijk heb ik ruime fietservaring in Nederland, BelgiëDuitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Tsjechië en Oostenrijk. Voor meer informatie over die landen kun je ook een kijkje nemen op de fietsvakantie informatiepagina Wat heel bijzonder is is om vanuit huis weg te fietsen en ergens in 1 van de genoemde landen uit te komen. Het geeft bijvoorbeeld een enorme kick om een paar weken na je vertrek Berlijn binnen te fietsen, of Parijs, Kopenhagen, Londen, Praag, Bazel! Je kunt natuurlijk ook het eerste stuk er naartoe reizen of een fiets(rond-)tocht maken in 1 van de genoemde landen. Klik op je land van voorkeur voor een korte impressie van de condities en de mogelijkheden.

Tip: de Maasroute in combinatie met de Véloroute du Soleil van Benjaminse