Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Nederland

Een fietsland bij uitstek, waardoor er een uitgebreid fietsnetwerk aanwezig is, variërend van onverharde smalle fietspaden tot heuse fietssnelwegen. Nederland kent veel lange afstand fietsroutes die veelal bewegwijzerd zijn, zoals de Zuiderzeeroute, de NAP route of de Vechtdalroute. Daarnaast is er het knooppuntennet dat van genummerd knooppunt naar knooppunt leidt. Fietsen in Nederland is enerzijds gemakkelijk vanwege het vlakke land, terwijl het anderzijds bijna nooit windstil is. Fietsvakanties zijn het hele jaar door mogelijk, waarbij het in de winter, als het echt koud wordt, lastig kan zijn om warme handen en voeten te houden.

Prijsindicatie voor accommodaties per persoon per nacht, op basis van een tweepersoons kamer, inclusief ontbijt:            

Eenvoudig: 30 tot 45 euro;                                  

Middenklasse: 46 tot 60 euro;

Luxe: 60 tot 90 euro. 

Naast Nederland heb ik ruime fietservaring in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken, Tsjechië en Oostenrijk. Voor meer informatie over die landen kun je ook een kijkje nemen op de fietsvakantie informatiepagina. Wat heel bijzonder is, is om vanuit huis weg te fietsen en in 1 van de genoemde landen uit te komen. Het geeft bijvoorbeeld een enorme kick om een paar weken na je vertrek Berlijn binnen te fietsen, of Praag, Parijs, Kopenhagen, Londen, Bazel. Je kunt natuurlijk ook al een stukje de goede kant op reizen of een fiets (rond-) tocht maken. Klik op je land van voorkeur voor een korte impressie van de condities en de mogelijkheden.

                                                                                                    

Eind juni 2021 heb ik via zoeFietsvakanties vier dagen heerlijk gefietst in de buurt van Steenwijk. Ellen had alles perfect geregeld. Mooie routes, fijne hotels, tips voor onderweg en het huren van de ebike. Kortom helemaal ontzorgd in de voorbereiding van de fietsvakantie. Ook het weer zat mee, dus vier dagen ontspannen op de fiets. Voor herhaling vatbaar!

Franca, Deventer

Tip: de Maasroute in combinatie met de Véloroute du Soleil van Benjaminse

Nieuw: Ontdek wat de Noordoostpolder je te bieden heeft. Zoef heeft 2 arrangementen samengesteld waarbij je vanuit een centraal punt, Emmeloord, de NOP gaat verkennen. Je fietst 4 dagen. In de route is informatie of een verwijzing naar bezienswaardigheden opgenomen. Als je het arrangement in april of begin mei boekt dan tref je vele tulpenvelden in bloei aan. Nieuwsgierig? Klik hier voor informatie.

Inspiratie