Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Oostenrijk

Het land met hoge bergen, maar ook met lange rivieren waarlangs je comfortabel kunt fietsen. Het mooie is dan dat je relatief weinig hoeft te klimmen en dus uitgebreid kunt genieten van de prachtige omgeving. Een leuke aanrader in Oostenrijk is de route van Passau naar Wenen, 320 kilometer, of zelfs vanuit Nederland, afhankelijk van waar je vertrekt ongeveer 1100 km meer. Mooi te combineren met een wat langer verblijf in Wenen. 

Prijsindicatie accommodaties per persoon per nacht, op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt:

Eenvoudig: 40 tot 60 euro;
Middenklasse: 60 tot 80 euro;
Luxe: 80 tot 100 euro.

Naast Oostenrijk heb ik ruime fietservaring in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken en Tsjechië. Voor meer informatie over die landen kun je ook een kijkje nemen op de fietsvakantie informatiepagina. Wat heel bijzonder is is om vanuit huis weg te fietsen en ergens in 1 van de genoemde landen uit te komen. Het geeft bijvoorbeeld een enorme kick om een paar weken na je vertrek Berlijn binnen te fietsen, of Parijs, Kopenhagen, Londen, Praag, Bazel! Je kunt natuurlijk ook het eerste deel ernaartoe reizen, bijvoorbeeld met de trein, of een fiets(rond-)tocht maken in 1 van de genoemde landen. Klik op je land van voorkeur voor een korte impressie van de condities en de mogelijkheden.

Van Salzburg is het prachtig fietsen naar Villach en vanaf daar Villach, vanwaar je via de Alpe Adria route verder kunt naar Italie! De route is prachtig, maar kent stevige uitdagingen  waar een e-bike flink wat ondersteuning kan bieden! Salzburg is een mooie, klassieke stad waar je kunt genieten van een prachtig concert van Mozart. Indicatie afstand Salzburg - Villach 240 km.

pittig