Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Tips voor onderweg

  • Zoals de Engelsen wel zeggen: er bestaat geen slecht weer, maar wel slechte kleding. Met andere woorden, zorg dat je voorbereid bent op een meerdaagse fietstocht en wees voorbereid op verschillende weertypes. Een goed regenpak is een must, net zoals zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor.  
  • Een speciale fietsbroek is een absolute aanrader. In de betere fietswinkel is ook creme te koop voor het zitvlak. 
  • Natuurlijk hoop je dat het niet gebeurt, maar als je dan toch een lekke band krijgt dan is het fijn als je een bandenplaksetje en een fietspompje bij hebt.  
  • Een beetje afhankelijk van waar je gaat fietsen kan het prettig zijn om extra aandacht te besteden aan je zichtbaarheid. Denk aan een reflecterend jasje of reflectiestrips aan je fietstassen. 
  • Voor je veiligheid is het dragen van een fietshelm nog niet verplicht maar zeker een aanrader.
  • Bij onverhoopte tegenslag is het fijn om een reis- en annuleringsverzekering te hebben afgesloten.  

Nadat je de reis door mij hebt laten uitstippelen en boeken ben je onderweg helemaal autonoom! Dat geeft een gevoel van vrijheid. Je hoeft maar voor 1 ding te zorgen, namelijk elke avond aankomen in de accommodatie die er voor je geboekt is. Hoe lang je over je tocht doet, waar je je pauzes neemt, of dat je er toch voor kiest om een stukje met de trein te reizen, dat is allemaal aan jou. Mocht er toch iets niet goed gaan onderweg, je hebt pech of je bent verdwaald, dan is mijn ervaring dat mensen het meestal heel leuk vinden dat je in hun omgeving fietst en dat de meeste mensen aardig en behulpzaam zijn. Je ontdekt het land echt. Het geeft een kick om helemaal zelfredzaam te zijn. 

Je kunt zelf aangeven waar je wilt fietsen, land, streek, maar je mag je natuurlijk ook door mij laten verrassen en/of adviseren. 

Tip