Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Tsjechië

Er wordt hard gewerkt aan een fietsnet met bewegwijzerde routes. In Tsjechië is het wel van belang dat je de juiste routes kiest en niet op een mountainbike route terecht komt. De (fiets-) wegen in Tsjechië variëren van goed tot zeer slecht wegdek. Als je een langere tocht in Tsjechië wilt gaan maken dan raad ik aan om te zorgen voor brede, stevige fietsbanden, zodat je de kans op lekrijden op de stenen, keien en kuilen die je op je fietspad aan kunt treffen, verkleint. Er moet soms, afhankelijk van de route die je kiest, flink geklommen worden. Er is een mooie lange-afstand fietsroute van Nederland naar Praag, waar je natuurlijk ook een gedeelte van kunt afleggen. En wat is er leuker dan, vlak na de grens met Tsjechië jezelf te trakteren op een paar dagen in een wellnesshotel, bijvoorbeeld in Frantiskovy Lazne of Mariansky Lazne?

Prijsindicatie accommodaties per persoon per nacht, op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt:

Eenvoudig: 25 tot 40 euro;
Middenklasse: 40 tot 60 euro;
Luxe: 60 tot 80 euro.

Naast Tsjechië heb ik ruime fietservaring in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Voor meer informatie over die landen kun je ook een kijkje nemen op de fietsvakantie informatiepagina. Wat heel bijzonder is is om vanuit huis weg te fietsen en ergens in 1 van de genoemde landen uit te komen. Het geeft bijvoorbeeld een enorme kick om een paar weken na je vertrek Berlijn binnen te fietsen, of Parijs, Kopenhagen, Londen, Praag, Bazel! Je kunt natuurlijk ook het eerste stuk met bijvoorbeeld de trein die kant op reizen of een fiets(rond-)tocht maken in 1 van de genoemde landen. Klik op je land van voorkeur voor een korte impressie van de condities en de mogelijkheden.

Vanuit Praag kun je mooi, langs de Oder - NeiBe route, fietsen naar Berlijn. Je fietst dan eerst met hulp van je kaart naar Hradek en daar pak je de Oder-NeiBe route op. Uitdagend en spannend, vanwege de taal en de andere omgeving, maar wat een voldoening geeft het om uiteindelijk Berlijn in te fietsen! Indicatie afstand Praag - Berlijn 500 km.

Avontuur