Een Zorgeloze, Op maat gesneden, op Eigen kracht òf Elektrisch ondersteunde Fiets (vakantie)!

Wanneer

Mijn ervaring is dat in de meeste landen in Europa in het voorjaar, de zomer, de herfst en soms zelfs in de winter fietsvakanties goed mogelijk zijn. Elk seizoen heeft zijn charme. Het voorjaar is prachtig en vaak nog rustig qua ander fietsverkeer. De zomer is heerlijk vanwege de grotere kans op mooi weer. Keerzijde is dat in de zomer in sommige gebieden de temperatuur dermate hoog kan oplopen dat het prettiger kan zijn om te kiezen voor het voor- of najaar. Denk hierbij aan Zuid-Duitsland en Zuid-Frankrijk. In het najaar kun je volop genieten van de prachtige herfstkleuren. Wel is het in bosrijk gebied oppassen voor de bladeren die op het fietspad kunnen liggen. In combinatie met een nat wegdek kan het dan glibberig worden.

Groot-Brittannie  is een ontzettend leuk fietsland dat sommige mensen af kan schrikken omdat het er behoorlijk wisselvallig kan zijn. Voordeel is dat het zelden een hele dag blijft regenen en dat het vaak best meevalt met dat slechte weer.  En, zoals de Engelsen zeggen: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding...

Als je niet aan de schoolvakanties gebonden bent dan kan het fijn zijn om de vakantie juist daarbuiten te plannen. Het Ruhrdalpad in Duitsland is bijvoorbeeld een prachtige fietsroute in dichtbevolkt gebied. Het zal een groot verschil maken of je daar in het weekend in het hoogseizoen fietst, of op doordeweekse dagen in het voor- of najaar.                                                                             

 

Wil je vanwege corona nu niet op vakantie, maar wel plannen maken? Laat een basisvoorstel maken. Het basisvooorstel geeft je handvatten om zelf je vakantie vast te leggen als dat, qua coronabeperkingen kan. Voorpret!!

 

Coronacrisis